maanantai 2. toukokuuta 2011

Voi mun hermo riekaleita...

Ensimmäisenä täytyy kyllä sanoa että ei oo sen parempaa ehkäsy keinoa kun kaksi vuotias uhma neiti joka potee myös mustasukkaisuutta veljestään. Hermojani koetellaan joka päivä sen miljoona kertaa ja tärykalvot lepattaa kun neiti huutaa korkeelta ja kovaa, ehkä oopperalaulaja ainesta isona,mut kiukutelkoon kuinka paljon vaan ni mie rakastan neiti uhmaa silti! Välillä katteleevat vaan toisiaan Pumban kanssa ja nauravat oikeen hörö naurua, se on oikeen nannaa mamin hermoille ja sydämmelle :)  Eilen leivoin banaani-suklaapiirakkaa,mut se pääsi vähän tummaksi kun neiti uhma piti mua kiireisenä. Hyvinhän tuo silti on kelvannut jopa vieraillekin, pitää kokeilla uusiksi joku kerta. On se hyvää mut varmasti parempaa ei niin tummalla pinnalla.

Viherpeukaloks ne miuta kovasti haukkuuvat, mut ei tuo peukalo vielä viherrä. JOtain sen suuntasta oon kyllä itekin alkanu epäilemään kun ulkoa otin pajusta tukikeppejä taimille ni nekin pirulaiset teki juuret ja alko kasvamaan. Nyt oon sitten ihan pitäytyny ihan noissa kaupasta ostamissani,ne ei oo ainakaan vielä kehittäny juuria! Tuossa eilis aamuna oli aika mielenkiinoinen näky yhden chilin juurella. Siellä oli sellaista keltasen-vihertäväähometta, sen mie kuorin pois ja lisäilin vähän uutta multaa. Elossa se on ainakin vielä mut vähän nuupottaa. Jotain ravinnepuikkoja aattelin hommata jossain välissä. Ja kukkaruukku jahtiin pitäisi suunnata joku päivä, ne on nimittäin loppu mutta tuolla vaan on vieläkin useampi kukkanen juurtumassa. Niille siis ruukkuja ja yksi amppeli.

Tänään tuossa leivoin illan ratoksi Neiti uhman kanssa sämpylöitä oikeen maittavia tuli :) Vakkari ohjeella joka on mun päässä.

Sämpylät valmituivat tällä ohjeella:

½l Vettä
Ipss Kuivahiivaa
1tl Suolaa
1dl Öljyä
1dl Ohra-puurohiutaleita
2dl Ruisjauhoja
2 dl Sämpyläjauhoja
n.6 dl Vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset. Kaada jauhoista ensin puolet, loput alustuksen aikana. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.
Leivo pyöreitä sämpylöitä. Voit voidella sämpylät vedellä kauniin pinnan saavuttamiseksi.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Huomiseks oon suunnitellu tekeväni uunilihaa ja kermaperunoita ilmeisesti näillä näkymin tai oikeestaan pakon sanelemana, siihen on ainekset. Itelleni varmasti lihan tilalla kasviksia. Sen näkee sitten mitä huominen tuo tullessaan...Nyt lähden nauttimaan rauhasta ja hiljaisuudesta lukien vauva-lehteä. Jaksaa taas huomenna sitten pysyä järjissään.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Pitää testata tuota siun ohjetta, en yleensä saa kuivahiivalla onnistunutta taikinaa... Tuunata vähän lisää vain :D

Ninnu kirjoitti...

No mulla taasen ei sillä tuore hiivalla onnistu, leivon pitsat,pullat kaikki kuivahiivalla ja aina on onnistunu :) Ja ohjeethan voi aina muuntaa mieleisekseen!