sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Nimipäivien juhlintaa.

Tähän päivään on mahtunut kiirettä,vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Neiti uhma on ollut varsin vauhdikas,kevät flunssasta huolimatta, Ei onneks kumpikaan lapsista ole kuumeisia. Aamulla söin ja sitten aloin pikku hiljaa siivoilemaan. Ukko kulta hoiti täytekakun kuorrutuksen.  Eka vieraiden ollessa meillä Neiti Uhma viritti itsensä vauhtiin. Uhman tulessa meidän tytöstä on tullut myös mustasukkainen ja vähän liian raju muita lapsia kohtaan. Neiti tönii,läpsii ja repii leluja käsistä. Välillä tulee ajatus että ei meidän neitin kanssa kukaan enää kohta leiki jos sama linja jatkuu. Tästä on kielletty, tullut jäähy ja myös anteeksi pyytämistä on alettu opettaa,mutta kuulemma tytöillä on pahempi uhma. Tosin en kyllä itsekään ollut uhman tullessa todellakaan kilteimmästä päästä. Kai se vaan kun kaksi näin itsepäistä ihmistä on saaneet jälkeläiset niin siitä tulee jästipää! Onneksi uhmakin on ohi menevää, siihen ajatukseen turvaudun aina pahimpina päivinä.

Lapset sai ihania lahjoja! Molemmat saivat muumimukeja,muumipyyhkeet sekä sitten lisäksi Timi sai unileluksi Herra Hakkaraisen, pienen auton ja purulelun. Sofia sai mekon,ponin,kaksi pehmolelua ja etukäteen synttärilahja pyöränsä mummulasta. Voi sitä lapsen riemua,molemmat nauttivat omalla tavallaan saamista lahjoista :) <3 Kiitokset vaan vieraille ja toivottavasti kaikki uskaltaa tulla meille uudestaankin.

Eilen paistelin tarjottavat valmiiksi,tai ukkoni rakas paistoi täytekakun netistä bongaamalla ohjeella kun meidän vanha ohje on toistaiseksi kateissa. Vieraille tarjottiin banaanipiirasta,Kinkku-kasvispiirakkaa ja täytekakkua kera keksien ja kahvin.

TÄYTEKAKKUPOHJA

6 munaa,

2dl sokeria,
2dl vehnäjauhoja,
1dl perunajauhoja,
2tl leivinjauhetta.

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan.


Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.



 BANAANIPIIRAS (uunipellillinen)

4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
2 dl sulatettu marg./öljy
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria


Banaania pinnalle oman maun mukaan, voi käyttää myös marjoja tai omenaa. Oman maun mukaan. Paistetaan uunissa 200 C n.25 min 





SUOLAISEN PIIRAKAN POHJA

1 dl muussijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150g margariinia
1 dl vettä

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoituksen jälkeen nypi sekaan margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin ja levitä se sitten voideltuun piirakka vuokaan. 200 C n.40 min

Suolaisen piiraan täytteet valmistuu aina vähän fiiliksen mukaan. Tällä kertaa täytteessä oli kasvisuikale ja kinkkusuikaleita, kiireellisestä valmistuksesta johtuen. Mausteena oli grillimaustetta,timjamia,paprikaa ja ripaus chiliä. Näitä valmistin kaksi kappaletta.



Melko tyytyväinen olin leipomuksiin mutta edellisen yön unettomuus näkyi hieman työn "jäljessä" . Banaanipiiraasta sekä täytekakkupohjasta tuli hieman liian tummat,mutta kai se on kestettävä. Kelpasihan kaikki vieraillekin :) Nyt vilkkaan,iloisen,vauhdikkaan päivän päätteeksi tuntuu siltä että on lähdettävä kuittaamaan univelkoja. Jopa kevät flunssakin on ilmeisesti löytänyt minut,vaikka koko talven onnistuin flunssat välttämään. Jospa sekin menis väsymyksen piikkiin,toivon ainakin niin!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta iltapäivästä! Kummipoika valloitti jälleen <3 ja kyllä se neidin uhmakin häviää eskariin mennessä.. :D Reseptejä aion kokeilla, oli ainakin teidän tekeminä herkullisia. Tapaamme taas pian :) -Anni-

Ninnu kirjoitti...

Olkaavatten hyvät <3 Pumba tahtoo vaan olla räkänen ja mulla siis unettomat yöt jatkuu,mutta mitä vain lapsilleni <3

Neiti Uhmakin kasvaa aikanaan uhmastaan ohi,mutta vielä toistaiseksi mennään äitin hermoja koetellen. Vielä muistelen haikeana tätäkin aikaa :)

Tapaamisiin pian jälleen!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia tarjottavista,kyllä maistuivat ja sen varmaan huomasikin :)

Kyllä sillä sohvilla menee uhma oh,uskomatonta kylläkin että niin suloinen pikku neiti osaa olla niin jästi ja paha suustaan :D mutta ajan kanssa helpottanee,ihan varmasti!

Ja pumba sai taas mun murheet hetkeks katoamaan,on se vaan niin ihana pieni mies <3

Hanne