Karppipiirakka (n.25cm vuoka)
100g Voita
1,5 dl Ruisjauhoja
1 dl Vehnäleseitä
2 rkl Kylmää vettä
3 dl Juustoraastetta
Nypi voi,jauhot ja leseet keskenään. Lisää kylmä vesi ja juustoraasteesta 2 dl. Levitä taikina piirakkavuokaan ja täytä pohja haluamillasi täytteillä.Päälle muna-kerma seos juustoraasteen kera. Tällä kertaa täytteenä oli laiskuuden vuoksi kinkkusuikalepussi ja kasvissuikalepussi. Onneksi vieraille kelpasi. Mutta tällä pohjalla teen aina suolaiset piiraat.
Kuva ei oo hiano ja liian myöhään otettu mut piirakka siinä näkyy! |
Hyydykakku
Pohja: 150g Digestivekeksejä
75g Margariinia
Täyte: 2 dl Vispikermaa
500g Maustamatonta rahkaa
5 rkl Kuningatarhilloa
500g Mustikkajogurttia
8 kpl Liivatelehteä
½ dl Sekamehua
1. Sulata rasva ja murskaa keksit. Sekoita keskenään hyvin ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halk. 22 cm).
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma,lisää joukkoon hillo,jogurtti ja rahka.
3.Kiehauta mehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Lisää liivate seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään.
Jääkaapin antimista koottu pläjäys. |
1 kommentti:
Sulle on tunnustus mun blogissa. One lovely blog award :) Toivottavasti piristää <3
Lähetä kommentti