keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Meijän karvakorva pittunen Piklu


Piklu täyttää tänä vuonna 5 vuotta,se on kulkenu jo meidän mukana jo vuosia,mutta toivon niitä vuosia vielä monia monia lisää. Terveenä on rouva aina ollu. Piklu tuli meille sijoitussopimuksella ja en oo katunu koskaan sitä päivääkään! Kasvattajan kanssa tulin tosi hyvin toimeen ja hän on mahtava persoona <3 Piklu oli niin rääpäle kun tuli meille,ikää oli 10 vkoa. Voi sitä suloista karvanyyttiä!

Piklu pentuna     
Piklu on tehnyt siis jo yheden pentueen,nähtäväksi jää tuleeko niitä lisää. Alkaahan rouvalla kohta jo ikäkin tulla vastaan,mut meillä jääny vielä ajatus asteelle. Kun nuo ihmislapset vievät nyt aikalaila kaiken huomion,kun ovat pieniä vielä. Pentue syntyi 2008 syksyllä. Kuusi elävää pentua,3 poikaa ja 3 tyttöä. Rouva vielä nautti raskaudestaankin,loppuun asti. Oli rouvan massullakin kokoa,melkein maata viistäen viimesellä lenkit suoritettiin :D Yleensä reipas lenkkeilijä joka juoksi pää viidentenä jalkana kaipasi hengähdys taukoja. Mutta äitinä,synnyttäneenä en yhtään ihmettele!

Lenkkiseurana koira on ihanteellinen. Riittää vauhtia,eikä väsymyksen merkkejä näy. Tai mie en oo ainakaan saanu koiraa väsytettyä,hetken makaa paikoillaan ja taas on meno valmiina. Ja mie hyvällä säkällä puuskutan vielä edellisestä lenkistä. Leikki mieltä löytyy iästään huolimatta, välillä kutsunkin raukkaa ad/hd tapaukseksi mut rakkaalla lapsella monta nimeä.

Piklu rakastaa auringon ottamista,tennispalloja ja pehmeitä vinkuleluja. Näillä edellä mainituilla jaksaa riehua päivästä toiseen ja aikasta pitkään. Näillä esim.viime kesän helteillä kun ihmisllä oli kuuma ja koirat pysyttelivät varjoissa nukkumassa niin meidän rouva veti kertarat oikosalleen ja meni aurinkon lämpöön nukkumaan huokaisten tyytyväisenä. Välillä olen myöskin epäillyt että meillä on kissa koiran kropassa. Tämäkin ajatus pohjautuu juuri edellä mainitusta aurinkoon hakeutumisesta, hän viihtyisi ikkunalaudoilla jos sallisin, mitä korkeammalle pääsee sitä parempi. Niin ja kissahan "hyökkää" kun sohvaa/mattoa tai muuta rapsuttaa mut niin tekee tuo meidän hassu rouvakin.

Yhdessä oikeassa näyttelyssä Piklu on käyny porvoossa. Sieltä tuli  JUN-ERI arvostelu. Sitä ennen käytiin harjottelemassa muutamissa Matc Show:ssa ihan vaan ottaa tuntumaa. Näistä voitettiin toisessa pentuluokka ja näyttelyn parhaissa kolmas sija.

Muiden koirien kanssa tulee hyvin toimeen,joskus komentaa jos toinen koira lähestyy hänen mielestään liian äkkiä. Pienuuttaan ei pelkää,päin vastoin ego on ainakin rotikan kokoinen jos hälle alkaa pottuilemaan. Nyt rouva kyllä ilmoittaa olostaan että ulos on päästävä joten sinne siis käypi tieni tästä!

Ei kommentteja: